Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering (SEO) – Hur mycket kostar det?

Vill du synas bättre på nätet? Det är stenhård konkurrens inom sökmotoroptimering, search engine optimization (Engleska),  SEO, ja kärt barn har många namn. Att hitta ett bra SEO företag kan vara både tidskrävande och komplicerat, därför skall vi på Wiberg Web, Skövdes genuina webbyrå, göra vårt bästa för att guida dig rätt i djungeln av SEO-företag.

Bra SEO företagSökmotoroptimering är billigt om man jämför med annan vanligt förekommande reklam, exempelvis tv-annonser, tidningsannonser och annan slags inbound marketing, men inte billigt för t.ex. en egenföretagare som precis startat sin verksamhet. Allt är ju relativt till vad man jämför med. Man kan faktiskt gå efter den gamla devisen… ”Om något låter för att vara sant… så är det oftast det”. Att säga vad en tjänst inom den här SEO-branschen kostar, eller bör kosta, är i princip omöjligt för olika leverantörer av sökmotoroptimering erbjuder olika saker och har olika upplägg. Dessutom krävs olika SEO strategier för olika slags uppdragsgivare. Men en sak är säker, finner du en duktig och seriös sökmotorkonsult, så kommer du inom loppet av ett par månader se en skillnad gällande din organiska trafik. Och inom 6-9 månader bör skillnaden vara markant. Men som sagt var, allting handlar om hur bra sökmotorkonsulten är som har hand om ditt uppdrag.

SEO företag som tillhandahåller tjänster inom sökmotoroptimering har ofta har extremt duktiga säljare som är väldigt övertygande och det gäller att förstår vad de säljer genom ”att se mellan raderna”. Får Ni erbjudande via mail från utländska företag så var försiktiga med vad de faktiskt erbjuder då dessa SEO-företag sällan levererar en seriös tjänst. Än mer vaksamma bör ni vara då det gäller de sökmotorkonsulter, även dessa förfrågningar ni får via e-mail, som ”garanterar att ni hamnar på Google’s förstasida”.
Det är Ni som ska bestämma förutsättningar och vem Ni ska välja som leverantör av sökmotoroptimeringstjänster.

Hittar inte folk dessa företag själv så kan man fundera på deras kompetens kring SEO. Tyvärr är detta en bransch där det finns extremt många oseriösa aktörer som bara vill tjäna pengar på kort sikt. Det som är svårt när man ska välja en leverantör är man måste ha tålamod, tålamod och tålamod… Och dessutom försäkra sig om att företaget man väljer att anlita endast använder sig av metoder som håller sig innanför Googles ramar, och inte vad vi inom SEO världen kallar för Black Hat SEO, sökmotoroptimering som gör mer skada än nytta på lång sikt.

Välj en seriös leverantör för sökmotoroptimering / SEO – tjänster

Wibergs Web i Skövde erbjuder grundläggande sökmotoroptimering vid nyproduktion av en hemsida  vilket räcker väldigt långt i många fall. Ibland finns det behov av att marknadsföra sin sajt ytterligare och investera mer tid och pengar i SEO, då kan det krävas omfattande åtgärder.

Sökmotoroptimering

Dessa åtgärder är både s.k. off-page / off-site sökmotoroptimering  – som i praktiken handlar mer om marknadsföring av hemsidan i t.ex. sociala medier, google-annonser (AdWords), länkstrategier m.m. och s.k. on-page / on-site sökmotoroptimering som handlar om att förbättra texter, bilder m.m. så att google ”gillar din hemsida / webbplats” bättre och att dina sida ”ser ut så som sökmotorerna vill”.