Mobilanpassning av Blickfång

Blickfång mobilanpassning

Blickfång

Blickfång mobilanpassning

Blickfång mobilanpassning

Wibergs Web fick i uppdrag att mobilanpassa en befintlig webbshop som heter Blickfång.se. Blickfång är en webbshop säljer lantlig, rustik och annorlunda inredning från Helsingborg. Med Wibergs Web’s expertis inom html, css och jquery var det inga problem att lösa de behov som fanns för den mobilanpassning som gjordes och en del extra justeringar utöver själva mobilanpassningen har gjorts – t.ex. att uppdatera pris i toppmenyn i realtid när man gjorde justeringar i kassan.

Blickfång

Blickfång – desktop

Användarperspektiv – mobilanpassning

Man kan tycka olika saker – om man ska mobilanpassa en sida eller inte… I ett användarperspektiv så kan det både bra och dåligt, men ur ett ett SEO-perspektiv så är det förkastligt att inte ha sin hemsida mobilanpassad då Google rankar (prioriterar) sidor som är mobilanpassade betydligt högre (sedan 21 april 2015) än sidor som inte är mobilanpassade.

Att mobilanpassa en hemsida

Att mobilanpassa en sida är inte speciellt svårt, det är inte speciellt svårt att skapa en hemsida och det är inte svårt att programmera . Men med detta sagt så kan det konstateras att inget är svårt om man kan det, och mobilanpassning är en av sakerna som Wibergs Web är extremt duktiga på. Att mobilanpassa en hemsida handlar väldigt grovt om att justera lite html och ändra lite css. Detta låter enkelt i teorin, men med den expertis av webben som finns i bagaget så är det inte riktigt så lätt som det låter.  I vissa fall kan det t.o.m. vara mer prisvärt/tidseffektivt att göra om hela hemsidan, men det är något som avgörs från fall till fall och givetvis något som kommuniceras med kund.

Osäker?

Har du/ni funderat på er hemsida och vad som går att göra med den? Har ni funderat på att göra en enkel, snabb lösning med en mobilanpassning? Som sagt, ibland är det relativt enkelt att göra en mobilanpassning av en sida (det beror helt enkelt på hur nuvarande sida är uppbyggd) och ibland är det onödigt komplicerat och då kan det vara mer prisvärt att göra en ny hemsida. Wibergs Web – den genuina webbyrån kommer att guida er vad det finns för alternativ. Självklart är beslutet ert i slutänden. En annan sak att fundera på : Ska ni ändå ska göra om er hemsida – varför inte satsa helhjärtat på en hemsida med en snygg unik webbdesign?