Gästinlägg Sunbird

Skövdes genuina webbyrå

Wibergs Web välkomnar här Nils på Sunbird för en intervju kring hans jobb med hemsidor och hans tankar kring hemsidor till företag gjorda i WordPress.

Hej Nils! Vad är din roll i företaget?

Hej! Min roll är att koordinera arbetet mellan utvecklare, webbdesigner och kund. I många fall är också att förstå besökarna för att optimera hemsidans försäljning. Brukar därför fungera som strategen och sakkunnig. Är varken tillräckligt kunnig kodare eller designer för att göra även den enklaste hemsidan, men har god förståelse för hur det fungerar vilket blir en brygga i relationen mellan de olika specialisterna.

Vad är dina erfarenheter kring WordPress hemsidor till företag?

WordPress är perfekt i det avseende att man kan få mycket kod gratis, vilket för att man också behöver långt mindre tid än om man gör allt själv från grunden. Det finns egentligen bara två nackdelar med WordPress som är värda att nämna. Den första är att det för mer unika och anpassade hemsidor kan bli stelt och inte lika rörligt som andra CMS kan erbjuda. Detta brukar dock inte vara ett problem för de flesta hemsidorna. Det andra negativa att nämna med WordPress är att det finns mycket virus ute för just WordPress CMS, samt deras plugins och teman. Man kan med andra ord räkna med virus förr eller senare och det är inget man kan garantera skydd från den dagen man gör hemsidan. Man kan däremot göra en rad av ändringar i standardinstallationen för att minska risken och således fördröja tills dess man får virus. Men det kommer hända förr eller senare.

Unik webbdesign eller WordPress tema?

Jag föredrar helt klart unik webbdesign framför teman. Man är långt mer fri och man kan bygga vidare precis hur man vill. Hemsidan blir en investering man kan expandera och ha precis som man vill. Men detta tar fler designtimmar och det tar längre tid att koda. Så är likviditeten ett problem för tillfället är ändå tema att rekommendera. För att börja enkelt och utvecklas med tiden. En hemsida ska ändå räcka ett par år, och vid det laget ser företagets möjligheter förmodligen annorlunda ut.

Mer om tankar från Sunbird hittar ni på deras hemsida: Sunbird.