Helens Dansskola

Helens Dansskola

Helens Dansskola är en otroligt populär dansskola – med allt från barngrupper upp till vuxengrupper. Dansskolan startade i Lidköping och har efter sin kraftiga tillväxt även blivit otrolig populär i Skövde.  Mer info på https://helensdansskola.nu/

Webbutveckling

Innan Wibergs Web kom in i bilden så använde Helens Dansskola ett par olika system: Ett för hantering av sina anmälningar och ett system för sin hemsida. Det förstnämnda var skapat i klassisk ASP och deras hemsida var skapad i WordPress på en annan domän. Systemet fungerade men Wibergs Web har ökat använbarheten med systemet genom att att förena dessa två system i ett WordPress- system med mycket avancerad funktionalitet – där både anmälningar, kurser, nyheter, personal etc hanteras i ett och samma system. Inför varje termin har de möjlighet att i förväg förbereda sina kurser och ange vilka städer kurserna ska hållas i , vilka tider, vilken eller vilka lärare. Efter anmälningens start så kan de se antal elever, vilka elever, få fram kontaktinfo för varje elev. De har möjlighet att med några enkla musklick skicka info för en specifik kurskategori etc, etc.

Webbhotell

Hemsidan hostas av WPEngine vilket är ett mycket stabilt och driftsäkert webbhotell för den som har en hemsida i WordPress. Det kostar drygt 200 kr i månaden, men de pengarna har man igen i form av lite underhåll, bra backupmöjligheter och väldigt kompetent support. Vill du flytta din hemsida till ett stabilt och snabbt webbhotell?

Webbdesign

Tillsammans med Tuana så skapade vi en till synes enkel, men användbar och stilren/modern hemsida som används dagligen av Helens Dansskola. Givetvis är den mobilanpassad / responsiv. Hemsidan är gjord i WordPress där ett eget tema har skapats specifikt för kundens behov. Hela processen från registrering av kurser till uppföljning har underlättats avsevärt för kunden. Systemet har varit i drift sedan 2013 (webb design sedan 2014) och underhåll som har gjorts har i huvudsak bestått av ny funktionalitet.