Master Currency WP – WordPress plugin

Master Currency WP

Master Currency WP

Master Currency WP är ett plugin/tillägg för WordPress där man kan konvertera valutor utifrån Europeiska centralbankens valutakurser.

Varför Master Currency WP?

Master Currency WP är det första plugin/tilläg för valutakonvertering som Wibergs Web har skapat. Detta plugin skapades för att det inte fanns någon enkel valutkonverterare som hämtade valutakurser från Europeiska centralbanken som fungerade ”out of the box” utan kodning. Fokus har därför legat på att man inte ska behöva skriva en enda rad kod utan bara ange de parametrar som behövs för att visa det resultat man önskar – samtidigt som det skulle vara lätt att koda utifrån kodbasen – om man ville. Pluginet har ett objektorienterat tillvägagångssätt vilket gör det enkelt att bygga ut funktionalitet om man så önskar.  Html-strukturen som skapas är också väl genomtänkt och man kan därför med enklare css få precis den design man önskar sig.

Vem passar Master Currency WP för?

WordPress pluginet passar alla som vill ha ett formulär med valutakonverteringsfunktion, för dem som önskar konvertera en specifik valuta mitt i en text eller för den som vill göra någon form av lista med valutakonverteringar – och detta enbart genom att skriva någon s.k. shortcode med lite parametrar och lägga denna shortcode på en sida, ett inlägg eller i innehållet i en widget. Det är nästan löjligt enkelt att få ett formulär att fungera med ajax, dvs man kan låta en användare konvtera en valuta utan att sidan behöver laddas om. Ingen css medföljer för pluginet då man ska ha största möjlighet att anpassa layouten/stilen till sin egna hemsida.

För att se vad som faktiskt går att göra så finns det en demo-sida här som visar i grova drag vad som går att göra med pluginet. Kort sagt, är du intresserad av en valutakonvterare – så är det bara att ladda hem från ”plugin-sidan” (engelska), installera och aktivera och följa instruktionerna som framgår på plugin-sidan.

Har ni en idé kring ett plugin?
Kontakta Wibergs Web nu!