Bäst på seo – vill man bli det?

Bäst på seo?

Jag är absolut på bäst på SEO – i hela världen dessutom! Likaså som att jag är bäst i hela världen på programmering. För mig räcker det att jag har ett nickname som styrker att jag är bäst i hela världen (bestprogrammerintheworld).

Jag är även bäst på webbdesign för att jag har gjort många fina hemsidor. Jag är totalt grym på att skriva wordpress plugins! Jag är faktiskt inte helt seriös när jag skriver så kaxigt. Men frågan är egentligen om man vill vara bäst på seo, programmering, webbdesign eller bäst på något överhuvudtaget?

Va… Är du seriös nu?

Självklart ska man sträva efter att bli bättre på något hela tiden, men att vara bäst på något betyder att man har uppnått allt som går att uppnå och då finns det ingen utmaning kvar. För visst är själva strävan starkare än att nå sitt mål? Om du strävar efter att bli miljonär genom att investera i fastigheter och du till slut har nått målet (att bli miljonär). Slutar du då?

Om du verkligen känner passion för att investera i fastigheter lär du inte sluta ”bara för att du blivit miljonär”. Det är mer troligt att du sätter upp ett nytt mål, t.ex. att tjäna tio miljoner inom en fem år. Om du sätter upp målet att bli rikast i hela världen så är du ”bäst” i hela världen om man räknar att bäst är lika med att inneha mest pengar.

Nu behöver ju inte alla mål handla om pengar. Faktum är att jag tror mer på att jobba med sin passion där pengarna man tjänar blir en välkommen bonus. Jobbar man enbart för pengarna så blir det svårt att hålla motivationen i långa loppet. Är man t.ex. egenföretagare och enbart jobbar för pengarnas skull så kommer det definitivt att märkas (om du är egenföretagare så förstår du precis vad jag menar). Är man i musikbranschen och enbart jobbar för pengarnas skull så tror jag också det kommer att märkas.

Om jag har målet att bli världsledande inom onpage-sökmotoroptimering så tror jag ändå att själva strävan att nå målet är större än att faktiskt ha nått målet. Låt säga att Wibergs Web blir bäst på SEO inom onpage-optimering inom fem år. Det skulle vara extremt roligt, men sedan då? När man är bäst? Med största sannolikhet rullar pengarna in och företaget har uppnått en bra status inom SEO-branschen. Frågan är hur det är med den egna / personliga motiviationen?

Troligtvis kommer nya mål att sättas upp för att hitta den inre motivationen / drivkraften för att fortsätta. Det nya målet skulle t.ex. kunna vara: Wibergs Web ska bli bäst på både onpage optimering och off-page optimering. Det är ändå själva strävan till målet som jag tror på och utvecklas man som person kommer självklart även företaget att utvecklas i rätt riktning, dvs ett företag med passion för det dom håller på med.

Man lär sig mycket på SEO-arbete!

Jag vill inte vara bäst på sökmotoroptmering, men jag vill definitivt vara med och ”slåss” inom SEO-branschen då det är så sjukt roligt att skriva texter och lära sig massor inom olika områden, som t.ex. ventilation, inredning, design, projektledning etc.

På tal om projektledning så har jag börja anlita underkonsulter i lite större projekt och då har jag kommit in i projektledarrollen på ett ganska naturligt sätt. Det var oväntat roligt och skulle gärna jobba som projektledare externt men ingen söker projektledare utan erfarenhet, i alla fall inte vad jag vet! Detta är ett typiskt exempel på hur jag som person har utvecklats när jag börjat med sökmotoroptimering på allvar. Vem vet vad som händer härnäst? Oavsett vad som händer är det viktigt att passionen/glöden finns kvar!

Om man vill bli bäst på något… Hur når man dit?

SEO är också ett område som förändrar sig hela tiden då Google allt som ofast byter ”spelreglerna”. Med det menar jag att google ändrar sina algoritmer för att prioritera (ranka) olika sidor i sökresultaten och då gäller det att förstå vad dessa förändringar innebär för den enskilde sajtägaren.

Jag skulle inte kalla mig expert på SEO (och inte bäst på SEO), men med min långa erfarenhet inom IT och förmåga att lyssna på folk så brukar mitt arbete vara mycket uppskattat. Att säga hur man blir bäst på något generellt sätt kan jag omöjligt säga men självklart så vill jag bli grym, inte bara på programmering och webbdesign utan även på sökoptimering.

Bäst på SEO? Hoppas inte det!

Jag tycker det är viktigt att nya företagare får en chans i det hårda klimat som i många fall infinner sig i dagsläget. Därför har jag startat upp tjänsten resultatbaserad sökmotoroptimering som är perfekt för företagare som vill prova och se hur priseffektivt SEO är i förhållande till andra marknadsföringskanaler.

Genom att erbjuda en tjänst som ebjuder ett mervärde och inte bara ses som en kostnad så hoppas jag att jag är på väg att bli bäst på SEO, men jag hoppas att jag inte når dit, inte helt iaf!