Content is king – innehållet är kung!

Content is King

Skövdes enda webbyrå?

Är Wibergs Web Skövdes enda webbyrå? Denna frågan fick jag nyligen av en kund. Jag utgick från att kunden sa detta med glimten i ögat, men det spelar egentlingen ingen roll. Poängen är att man blir väldigt smickrad och glad av att höra en sådan fråga med tanke på den relativt korta tid som jag utvecklat företaget – om inte annat med tanke på hur stor konkurrensen är – i och runt Skövde.  Frågan kanske kommer sig av att jag aktivt har jobbat med att förbättra SERP för diverse nyckelord (keywords) nu de senaste månaderna och att mitt företag därmed blivit betydligt synligare på nätet / google. Att komma högt upp på vissa sökningar än andra är lite kaxigt. Att t.ex. komma högt upp i sökresultaten när man söker på ”snygg hemsida” som i skrivande stund har runt en halv miljon träffar på google är mer imponerande än att komma högt upp när man söker på webbyrå skövde – som i skrivande stund har runt 17.000 träffar.

Innehållet är kung (content is king)

Jag fick nyligen ett uppdrag som inte hade alls hade med webbutveckling eller webbdesign att göra – men jag antog utmaningen i alla fall då jag kände att uppdraget handlade om något jag alltid har gillat att göra, nämligen att skriva. Att formulera mig i ord har jag alltid varit bra på – så länge som jag haft möjlighet att lägga tid på skrivandet. Ett konkret exempel på detta är bloggen ni tittar på just nu. Att skriva varje inlägg på den här bloggen tar tid men det är en utmaning samtidigt som det är utvecklande och roligt. Det många inte vet (för att jag helt enkelt inte berättat det) är att jag påbörjat en bok men i brist på tid så kommer det nog dröja innan den blir klar – om den ens blir det.

I ovanstående stycker skrev jag att skrivandet inte har med webbutveckling eller webbdesign att göra men när man tänker på det så är det ett påstående som är väldigt felaktigt. Konstiga formuleringar i text på en snygg hemsida kan ha en väldigt negativ för effekt för användarupplevelsen.  Felstavningar kan också ha samma negativt för besökare till en hemsida. Det finns en anledning till att uttrycket ”content is king” alltid har gällt inom SEO / sökmotoroptimering. Kanske skulle man dock formulera om ”content is king” till ”content without flaws is king”.

Att återgå till frågan ”Är Wibergs Web Skövdes enda webbyrå?” kanske borde formuleras om till: ”Är Wibergs Web Skövdes enda webbyrå som är duktiga på webbutveckling, webbdesign och content där content is king?” Då blir svaret inte lika självklart längre! Oavsett vilket så gäller Content is King – eller som Google Translate skriver: Innehållet är kung!

 

Författare till detta inlägg (till denna blogg som handlar om webbdesign, webbutveckling och SEO)

Jag heter Gustav Wiberg och driver Skövdes genuina webbyrå Wibergs Web. Kontakta mig genom att klicka här.