Grus och Guld

Grus och Guld

Grus och Guld är en medlemstidning som ges ut av JAK medlemsbank. I tidningen går det att läsa om ekonomibevakning där man på ett unikt visar skillnader mellan ”små och stora” ekonomier. Det kan t.ex. handla om ekonomisk samverkan, alternativa ekonomiska modeller m.m. Tidningen trycks två gånger per år och publiceras även digitalt.

Wibergs Web fick i uppdrag att göra om deras befintliga hemsida avseende den tekniska strukturen utifrån en färdig ny design som kunden tillhandahöll. Rent tekniskt sätt är resultatet fantastiskt. Utan att gå in på några detaljer kring det tekniska så kan nämnas att ett wordpress plugin styr hur både det stora bildspelet på startsidan visas, hur de nedre tre blocken och hur blocket med ”Välkommen” visas på startsidan samt hur bildspel och utvalda bilder visas på övriga sidor. Som om inte det vore nog så kan kunden även ändra texter specifikt för en bild/flera bilder på en sida och kan även ange att en bild ska länkas till någon extern sida.

Mobilanpassat

Givetvis är Grus och Guld mobilanpassad mot moderna webbläsare och smartphones. Det är smått otroligt men sidan fungerar även ner till Ihpone 3! Ambitioner för alla nya hemsidor är givetvis att få dessa kompatibla med alla möjliga webbläsare, operativsystem och smartphones. Faktum är att hemsidan för Grus & Guld är ett tekniskt underverk. I ärlighetens namn så är det överdrivet att kalla det ett tekniskt underverk men det var riktigt roligt att uppnå en sådan hög grad av kompatibilitet med hemsidan!