Programmeringshumor

Programmeringshumor

Släpp det allvarliga en stund

Ibland måste man släppa det där allvarliga i livet och se till att ha kul också – om inte annat för att lätta upp stämningen. Nedanstående är ett försöka att starta upp er vecka med ett leende på läpparna. Det kan behövas ibland i våra stressiga liv med en massa krav.

Programmeringshumor – berättelsen om hur två datanördar möts

Här är berättelsen om hur två människor möts på en tillställning.

På det där eventet så gick han fram till henne och frågade vad hon hade för funktion? -Jag vet faktiskt inte, log hon. George tänkte- är hon helt void i huvudet eller? Hon returnerar ju null. Han gör ett nytt försök med en annan approach. -Är du ett objekt eller? Hon log och sa att folk brukar kalla henne för objekt. Äntlingen tänkte han och undrade vilken klass hon går i. Hon svarade att hon är en av 3 instanser av hennes föräldrar. George gjorde kopplingen direkt att hon har två syskon och vid en närmare titt på henne så förstod han även vilka hennes föräldrar var. Det var helt enkelt ett arv som inte gick att ta miste på: Hennes frontend var underbar. Han insåg att om han skulle han göra ett move så skulle han troligen få ett högt bounce rate, han var helt enkelt inte i samma klass. Han kände sig lite deprecated i den här domänen. Efter en stund så gör han tar han mod till sig och gör ett försök: Jag har gjort en favicon av ditt ansikte. -Va? säger hon. Ta och tvätta dig! Använd AJAX! säger Lisa med glimten i ögat. Det gör jag redan säger han. Att bara använda client-side är så tråkigt. Att kunna posta och getta är min grej. Wow säger hon, min också och tillägger så länge allting är inkapslat ordentligt. Ja exakt säger George!! När får jag den där pussen som du vill ge mig frågar Lisa och lägger huvudet på ned och säger sedan: -Eller måste jag submitta en request? Jag vet att du har kollat in både min frontend och backend. I ett ögonblick kändes en stark länk mellan de båda i luften (hyperlänk?) . Hade allt varit på film så skulle de kunna göra en iframe av ögonblicket som de var i. Det här var inte Georges domän,han var lite lost i sin navigation. Efter ytterligare en stunds mod så ger han henne en puss och hon säger sedan glatt: Får jag ge dig en callback? Han ler och säger absolut!

Jag säger det igen…

Släpp det där allvarliga en stund! Det finns inga människa i hela världen som inte behöver avkoppling från jobbet ibland. Det är helt enkelt inte naturligt. För er som inte vet alla begrepp ovan byter inom programmering / webbutveckling klicka här för att få en bra översikt vad diverse termer betyder. Om detta är programmeringshumor eller inte är upp till dig att avgöra men detta inlägg gjorde jag enbart för att höja stämningen och jag hoppas jag har lyckats! Det kanske inte är programmeringshumor när den är som bäst – men det är i alla fall programmeringshumor. Hoppas din vecka blir bra fastän du har sett detta blogginlägg med denna taskiga programmeringshumor!

Författare till detta inlägg (till denna blogg som handlar om webbdesign, webbutveckling och SEO)

Jag heter Gustav Wiberg och driver Skövdes genuina webbyrå Wibergs Web. Kontakta mig genom att klicka här.