Kan man göra något för bra?

SEO företag Skövde

Jag har nyligen börjat marknadsföra mina SEO-tjänster (tjänster för sökmotoroptimering) lite mer än vanligt och det har gett ett oväntat bra resultat. Det beror troligtvis på att många småföretagare inte har vågat satsa på det här med sökmotoroptimering innan då det har varit alltför stor initial kostnad för att förstå vad SEO handlar om men jag har i ett erbjudande gett en möjlighet att våga satsa lite (Läs mer om resultatbaserad SEO om du är nyfiken på vad jag menar).

Allt är inte som man förväntar sig

En av de sidorna jag jobbar med att få upp i sökresultaten för google (för vissa nyckelord) är advancedoors.se som tillhandahåller dörrstängare och produkter från Metaflex (original) och egentillverkade unika patenterade produkter som är snarlika metaflex original, fast för en betydligt lägre kostnad. Analys av olika sökningar på google ger ibland ett oväntat resultat. En sökning på metaflex dörrar ger flera resultat på förstasidan som visar länkar inklusive en kortfattat beskrivning för respektive sida på advancedoors.se. Jag hade i ärlighetens namn förväntat mig att ett stort och globalt etablerat företag som Metaflex skulle komma högst upp eller iaf bland topp tio vid en sökning på ”metaflex dörrar” men där hade jag tydligen helt fel.

Konkurrens eller inte konkurrens?

Saken är den att man kan se både dessa företag som konkurrenter och/eller inte som konkurrenter. Å ena sidan så säljer Metaflex dörrstängare (metaflex original) och å andra sidan så säljer företaget dörrstängare som sina egna unika patenterade produkter som liknar metaflex original och metaflex originalprodukter. Är det då bra eller dåligt att vara på så många placeringar på förstasidan på google för enbart ett av dessa företag? Har jag gjort sökmotoroptimeringen för bra?

Kan man göra något för bra?

Ett annat exempel är att jag har gjort två tillägg/wordpress plugins. Ett som heter CSV to html vilket i princip är ett plugin som visar information från en eller flera csv-filer i realtid. Det andra pluginet jag gjort som även det finns på wordpress.org är ett valutakonverteringsplugin som heter Master Currency WP. Jag har fått en supportfråga för båda dessa plugin på ett par månader och dessa plugin laddas ner varje dag, kanske någonstans mellan 5-10 st nerladdning per dag för båda dessa plugins (i runda slängar). Det är nästan i närheten av nedladdningsantalet för Yoast SEO,men bara nästan… Antal s.k. aktiva installs är runt 40-50st per plugin (vilket betyder att det faktiskt är 80-100 kunder som aktivt använder sig av mina wordpress plugins).

Femstjärnigt plugin

Jag tycker det är helt fantastiskt att så många använder plugins och inte har haft ett enda klagomål. Jag fick en fråga gällande mitt plugin CSV to html om det gick att lösa så att man kunde hämta externa csv-filer och det löste jag över dagen, och det bidrog definitivt till att jag fick en 5-stjärnig status för det pluginet. Efter så har en ”recension” tillkommit där jag fått en 5:a till för pluginet. Det är också helt fantastiskt och underbart vilket gör en stolt i sitt ”programmerarsjäl”.

Åtgärda fel direkt får positiv effekt

Allting ovan låter jättebra eller hur? Det tycker jag också, men det finns ett litet ”krux” som jag tänker på ibland. De wordpress-plugins/tillägg som har vuxit sig starka under åren är ofta sådana som har haft mycket problem initialt och därefter men utvecklaren har fixat dessa supersnabbt och snabbt skaffat sig förtroende för de som laddar ner pluginet. Hur man än ser på det, så förstår folk generellt sätt att man kan göra fel men om man väntar på att åtgärda felet så tröttnar folk. Åtgärdar man felet direkt så får det oftare positiv effekt.

Vad är problemet?

Om jag gör ett plugin för bra så får jag inga supportfrågor, vilket i sin tur leder till att det blir mindre aktivitet för det tilläggets sida. Ju mer svar man ger – desto mer seriös kan man ”visa sig”. Om det inte är någon aktivitet på ”supportsidan” för pluginet, så kan pluginet verkar inaktivt, när det själva verkhet handlar om att pluginet är så fantastiskt bra gjord och väldigt enkel att förstå. Har jag gjort dessa plugins för bra?