Kan mitt företag överleva utan en hemsida?

Hemsida

Ofta får jag frågan ifrån potentiella kunder: ”Måste jag verkligen ha en hemsida? Mitt företag är ju inte på nätet”. Och varje gång ger jag dem samma svar: ”Ja,  om du ämnar att satsa på den!”. Skaffar man sig en hemsida bara för ”man ska ha det” så är man helt ”fel ute”. Det är som att tänka att man ska ha ett visitkort men fyller kortet med precis vad som helst utan någon som helst tanke på färg, form och/eller innehåll.

Ditt företag finns möjligtvis inte på nätet, men dina kunder gör. Detta kan lätt liknas vid en fysisk butik som överväger svarta gardiner för sina skyltfönster. Trots att kunderna promenerar förbi på trottoaren så kan de inte se vilka varor som erbjuds på insidan. Samma effekt uppstår för de företagare idag som inte har en snygg hemsida, förslagsvis designad i WordPress (då det är relativt enkelt att göra små ändringar på egen hand), och minst lika viktigt: SEO optimerad, uppbyggt på ett sätt att Google och Googles användare lättare kan hitta hemsidan.

Utan en hemsida så är du osynlig

Snygg Hemsida

Att idag inte ha en hemsida, oavsett storlek på sin affärsverksamhet eller affärsområde, är om du frågar mig en ohållbar lösning på sikt. Människors internetanvände har ändrat sig så mycket de senaste åren så att numera köper väldigt få människor en tjänst eller produkt, utan att innan dess på egen hand undersökt utbudet online. Och är det då så att du inte är synlig bland dina konkurrenter, ja, då ”finns” du helt enkelt inte. För dig som har en liten lokal elektronikhandel: Nej, du behöver inte ha en gigantisk hemsida, fylla den med alla dina produkter, erbjuda e-handel och investera 10-tusentals kronor på en hemsida och lika mycket på sökmotoroptimering. Du måste ha en enkel, men snygg och lättförståelig hemsida så att dina kunder kan hitta dig, En förhållandevis liten investering, men en investering som absolut är värd sina pengar.

Snygg hemsida – hur mycket kostar det?

Mycket enkel fråga , men en fråga som tyvärr är omöjligt att svara på utan att veta förutsättningar. Allt beror på vad du vill ha, och vad du anser vara nödvändigt. Önskar du endast ett fåtal sidor, grundläggande information om dig själv, ditt företag, dina tjänster och en ”kontakta oss” sida så har Wibergs Web ett fast pris på 11995 + moms. Är man seriös i sin satsning på webben så kan det tyckas mycket pengar vid en första anblick, men jämför det i så fall med en annons i en papperstidning och du kommer snart inse att en hemsida är ett billigt sätt att marknadsföra sin verksamhet. Se det som en ”annons” som finns där hela tiden. Dessutom kan du ändra din hemsida närsomhelst – helt efter din egna behov. Rent tekniskt sätt är det inte svårt att göra en hemsida. Det är ”bara” att skapa lite html och lägga upp på en server, men det handlar inte bara om att skapa en hemsida utifrån ett tekniskt perspektiv utan även att tillsammans med kund på ett genuint sätt komma fram till ett fantastiskt resultat!

Snygg hemsida designad av Wibergs Web – detta ingår alltid

  • Responsiv design (vilket innebär att sidan är mobilanpassad)
  • SEO friendly – innebär att sidan är lätt att sökmotoroptimera
  • Grundläggande on-page optimering
  • Brett utbud av WordPress teman
  • Professionell rådgivning
  • Grundläggande utbildning i WordPress